top of page
Пошук

Виставка «Самовизначення: глобальна перспектива» в Ірландії

Ірландський музей сучасного мистецтва IMMA - Irish Museum of Modern Art презентує виставковий проєкт «Самовизначення: глобальна перспектива».

Проєкт зосереджується на нових національних державах, які виникли після Першої світової війни, він досліджує роль мистецтва у вираженні національної ідентичності та процесах націєтворення. Вже відбулося офіційне відкриття виставки за участі гостей з багатьох країн, з нагоди виставки запланована конференція, #IMMATalks та екскурсії виставковим простором.


«Самовизначення: глобальна перспектива» об’єднує низку творів ірландських і міжнародних митців, які висвітлюють спільний досвід нових держав. Зокрема, серед творів можна побачити ескізи костюмів Вадима Меллера до вистави «Газ» Г.Кайзера (МОБ, Київ, режисер Л. Курбас, 1923 рік), а також ескізи Олени Кривинської та Майї Симашкевич з колекції Музею театрального, музичного та кіномистецтва України.

Більше про проєкт будемо розповідати в наступних дописах, тож слідкуйте за новинами


Виставка «Самовизначення: глобальна перспектива» триватиме до 21 квітня 2024 року в Ірландському музеї сучасного мистецтва.







bottom of page