top of page
Мудрість, як зброя

Мудрість, як зброя

середа, 28 грудня 2022 р.

понеділок, 30 січня 2023 р.

Музей театрального, музичного та кіномистецтва України запрошує на виставку «Мудрість, як зброя»
у Музеї М. Заньковецької за адресою вул. Велика Васильківська, 121.

Ця виставка - своєрідна подорож стежками сковородинівської філософії. Художники представляють умовно харківську, одеську та львівську школи і відображають складну палітру сучасного українського мистецтва. Автори занурилися у філософську концепцію, переосмислили мову символів та образів і мудрість Григорія Сковороди ожила у візуальних образах, отримала нове життя, щоб спонукати суспільство до глибшого пізнання цього нереально крутого українця.

Багатовимірні сюжетні композиції, метафізичні та асоціативні світи, перетікання від реальності до абстракції, прагнення об’єднати візуальний та інтелектуальний аспекти акцентують увагу на основному - розумінні природи гармонії людини та світу.

Філософська спадщина Григорія Савича через мистецтво допомагає знайти те, що дає впевненість - МУДРІСТЬ Є ВІЧНОЮ ПЕРЕМОЖНОЮ ЗБРОЄЮ.

Виставка «Мудрість, як зброя» - це продовження проєкту , який був реалізований у 2022 року у Львівському музеї історії релігії завдяки Стипендіальній програмі Українського культурного фонду на відновлення культурно-мистецької діяльності у співпраці з Громадської організації «Екологія. Культура. Мистецтво».

В музейному просторі представлені репродукції робіт Олексія Малик, Зоряни Опанащук, Олени Якимової, Романа Романишина, Лесі Рось, Ольги Опанащук , Романа Опалинського, Дарини Єрьомки, Мирослава Ясінського, Андрія Будника, Миколи Грималюка, Олега Давиденка, Володимира Чорнобая, Ірини Данілів –Флінти.

Куратор проєкту - Софія Каськун, Науковий консультант - Олена Рибка .
Команда проєту Олексій Чекаль, Андрій Шевченко,Ігор Сальніков, Вікторія Темна, Мирослава Скіра.
Куратори виставки від МТМКУ: Жанна Маценко, Наталія Іванченко.

Експонування в Музеї М.Заньковецької до 30.01.2023 року.

bottom of page